E-commerce

eBay ogłasza wprowadzenie zmian dla kupujących i sprzedawców w Polsce

Warszawa, 7 listopada 2016 r. – eBay ogłosił wprowadzenie zmian w funkcjonowaniu serwisu w Polsce. Ich celem jest wzbogacenie oferty dla małych i średnich firm oraz dla marek w Polsce. Mają one też usprawnić proces zakupów dla kupujących.

Wprowadzane zmiany to pierwszy etap w serii usprawnień zaplanowanych dla polskiej wersji serwisu na najbliższe miesiące w ramach projektu zmiany sposobu korzystania z eBay.

Zmiany dla sprzedawców

eBay pragnie stać się najlepszym krajowym i międzynarodowym partnerem w eksporcie dla polskich sprzedawców oraz umożliwić im dotarcie z oferowanymi towarami do 165 milionów aktywnych użytkowników eBay na całym świecie. Wprowadzane zmiany znacząco ułatwią sprzedaż przez eBay.

1 października eBay na stałe zniósł opłaty za wystawienie przedmiotów na eBay.pl, zarówno dla firm, jak i osób prywatnych w Polsce. Umożliwi to sprzedawcom wystawienie nieograniczonej liczby przedmiotów na polskim rynku bez ponoszenia opłat.

1 listopada udostępniliśmy polskim sprzedawcom nowy Megasklep, który umożliwia sprzedaż produktów w zagranicznych serwisach eBay bez ponoszenia opłat za wystawienie.

eBay wprowadza trzymiesięczną promocję dla wszystkich nowych sprzedawców w Polsce, znoszącą opłaty za wystawienie przedmiotu i prowizje od sprzedaży w zagranicznych serwisach eBay. Okres promocyjny rozpoczyna się z końcem listopada (szczegółowe warunki zostaną ogłoszone tutaj oraz na forum komunikatów eBay.pl).

Zmiany dla kupujących

Nowa struktura kategorii daje kupującym w Polsce dostęp do 16 tys. kategorii, które nie były dotychczas dostępne na eBay.pl, a w których miliony sprzedawców na całym świecie wystawiło ponad 230 milionów przedmiotów.

Na całym świecie ruszają również świąteczne oferty, z których kupujący w Polsce będą mogli skorzystać w najbliższych dniach. Dzięki nim eBay umożliwi kupującym w Polsce znalezienie tego doskonałego, jedynego w swoim rodzaju świątecznego prezentu.

– Polski rynek e-commerce jest atrakcyjny dla eBay. Jest duży i rozwija się prężnie, a osób robiących zakupy w Internecie jest około 15 milionów*. Ogłoszone dziś zmiany to początek usprawnień polskiej odsłony serwisu, które będą wprowadzane w najbliższych miesiącach w ramach projektu zmiany sposobu korzystania ze strony – powiedział Eben Sermon, wiceprezes eBay na Europę, Bliski Wschód i Afrykę.

Więcej informacji o ofertach dla sprzedawców na eBay.pl

*Źródło: Forrester Research

eBay Inc. to globalny lider w handlu, udostępniający platformy Marketplace, StubHub i Classifieds. Wspólnie łączymy miliony kupujących i sprzedających na całym świecie, dając im więcej możliwości i tworząc nowe okazje dzięki koncepcji Connected Commerce. Firma powstała w 1995 roku w San Jose w Kalifornii. eBay to jedna z największych i najaktywniejszych platform sprzedażowych, na której kupujący mogą znaleźć unikalne produkty o doskonałym stosunku ceny do jakości. W 2016 r. sprzedaż przez eBay osiągnęła wartość 84 miliardów dolarów brutto.