Komunikaty

Wystartowała najnowsza kampania eBay w Polsce „Kupuj kolorowo”

Warszawa, 14 września 2017 r. – eBay, jeden z największych portali aukcyjnych na świecie, startuje w Polsce z nową kampanią „Kupuj kolorowo”. Oferując już ponad miliard produktów na swojej platformie, eBay chce zachęcić kupujących do realizacji życiowych pasji i podkreślić indywidualny charakter każdych zakupów.

Kampania, która spotkała się już z pozytywnym odbiorem m.in. w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii czy Australii, od dzisiaj jest także realizowana na portalach społecznościowych oraz w mediach cyfrowych w Polsce. eBay po raz pierwszy w historii wyemituje w naszym kraju wideo spot – półminutowy film przedstawia ludzi, którzy spełniają swoje marzenia poprzez osobiste, spersonalizowane doświadczenia zakupowe.

Wybierając hasła „Różnisz się od innych” i „Bądź sobą”, eBay chce podkreślić, że każde zakupy to nowa przygoda i kolejny krok w kierunku realizowania nawet najbardziej niestandardowych pasji.

– Poprzez nową kampanię „Kupuj kolorowo” chcemy pokazać, że szeroka oferta eBay obejmująca ponad miliard różnorodnych produktów z całego świata, to doskonałe miejsce na realizację nawet najbardziej wyszukanych potrzeb zakupowych, a także sposób na wyrażenie siebie. Ma w tym pomóc także nowa, spersonalizowana wersja strony głównej, która w Polsce funkcjonuje z sukcesem już od ponad miesiąca –mówi Małgorzata Gliszczyńska, dyrektor zarządzająca na Polskę i Europę Centralną w eBay.

Spersonalizowane zakupy na platformie są możliwe od sierpnia, kiedy to eBay uruchomił nową stronę główną w wersji polskiej. Stronę wyposażono w funkcjonalności oparte o technikę sztucznej inteligencji i uczenie maszynowe. Dzięki temu oferty są dostosowywane do preferencji konkretnych użytkowników, którzy widzą stronę główną eBay dopasowaną do własnych, indywidualnych nawyków i zachowań zakupowych.

Wraz z rozpoczęciem kampanii „Kupuj kolorowo” eBay oferuje wszystkim polskim kupującym 15-procentową zniżkę na zakupy, która będzie obowiązywać do końca dnia w piątek (15 września 2017 r.). Więcej informacji na eBay.pl.

Link do spotu „Kupuj kolorowo”:

eBay Inc. to globalny lider w handlu, udostępniający platformy Marketplace, StubHub i Classifieds. Wspólnie łączymy miliony kupujących i sprzedających na całym świecie, dając im więcej możliwości i tworząc nowe okazje dzięki koncepcji Connected Commerce. Firma powstała w 1995 roku w San Jose w Kalifornii. eBay to jedna z największych i najaktywniejszych platform sprzedażowych, na której kupujący mogą znaleźć unikalne produkty o doskonałym stosunku ceny do jakości. W 2016 r. sprzedaż przez eBay osiągnęła wartość 84 miliardów dolarów brutto.

Kontakt dla mediów:
Paulina Deryło